2.ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
Υλικά:
2 κιλά μοσχαράκι χωρίς κόκκαλα
1 κονσέρβα 400gr μανιτάρια τεμαχισμένα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ποτήρι ρετσίνα η λευκό κρασί
1 κρέμα γάλακτος 300gr
λεμόνι και ελαιόλαδο
Πως το κάνουμε:
Βράζουμε το ψιλοκομμένο και αλατισμένο κρέας σε 1 τσουκάλι ενώ σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια το σκόρδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια (χωρίς ζουμί κονσέρβας).
Σβήνουμε με ρετσίνα. Προσθέτουμε λεμόνι και αλατοπίπερο.
Τώρα παίρνουμε το ζουμί από το κρέας 2 ποτήρια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφού δέσει η σάλτσα έχουμε τελειώσει.
Βάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα χωρίς τα υγρά του και περιχύνουμε με την σάλτσα.