ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα)
2-3 καρότα σερ ροδέλες
3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγη κανέλα σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
1 μελιτζάνα σε κυβάκια
½ κούπα ελαιόλαδο
μαιντανός ψιλοκομμένος
1 κούπα ζεστό νερό
Υλικά πουρέ
1 κιλό πατάτες
4 κόκκοι μπαχάρι
150 γρ γάλα
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμυδάκι να μαραθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μοσχαράκι να ψηθεί και να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το νερό. Προσοχή δεν το αλατίζουμε! Χαμηλώνουμε το μάτι και το αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα καρότα και την μελιτζάνα και τα αφήνουμε όλα μαζί για άλλα 45 λεπτά. Όταν ψηθεί κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τον μαιντανό και το αλάτι, αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για 5 λεπτά
Για τον πουρέ
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό με το μπαχάρι και τις αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά
Αφού τις βράσουμε και τις στραγγίσουμε, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τις λιώνουμε με πιρούνι και προσθέτουμε το γάλα, τη μαργαρίνη και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 45’